Over mij

Eindelijk kan ik mijn groene vingers gebruiken

Als kind hield ik al van tuinieren. Ik stekte plantjes, snoeide bomen, plantte zaadjes en vond de geur van vers gemaaid gras heerlijk. Toch zat ik 20 jaar later achter een laptop op kantoor en keek verlangend naar het groen buiten. Dat was het moment om het roer om te gooien.

Samen met mijn vrouw begon ik een B&B in de Bourgogne: in een prachtig pand mét een enorme tuin. Deze tuin heb ik ontworpen, aangelegd en jarenlang onderhouden. Eindelijk kon ik mijn groene vingers gebruiken in deze oase van bomen, struiken en bloemen.

Inmiddels heb ik voor de tweede keer het roer om gegooid en echt voor het tuinieren gekozen. Ik heb een opleiding tot hovenier gevolgd bij de VHG. Daarnaast ben ik opgeleid in de permacultuur waarbij je gebruik maakt van de veerkracht van een natuurlijk ecosysteem.

Zo heb ik dus de theoretische kennis en de praktijkervaring verkregen die ik nu toepas. Ik werk bij voorkeur met natuurlijke vaste planten en heesters. Ook kies ik voor biologische zaden van bijvoorbeeld De Bolster. De materialen die ik gebruik zijn duurzaam en verantwoord. Zo gebruik ik Europees hardhout als boompaal.

Spreekt dit je aan? Neem contact op voor een afspraak. Ik kijk graag wat ik voor jouw tuin kan betekenen.

Jeroen Nierkens

Mijn werkgebied als hovenier:

Ik werk vanuit Lucenay L’Évêque en reken alles tot mijn werkgebied als ik het met één uur kan aanrijden. Als je twijfelt geef me een belletje en ik zal laten weten of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Tuinonderhoud Hovenier in Autun en omgeving

De regio Autun. En omliggende dorpen zoals Brion, Lazy, Tavernay, Auxy, Antully, Saint-Léger-sous-Beuvray, La Grande-Verrière Ik ben werkzaam in de

Hovenier en tuinman in Lucenay l'evêque

De regio Lucenay l’Évêque. En omliggende dorpen zoals Sommant, Tavernay, Chissey en Morvan, Cussy en Morvan, Reclesne, Ménessaire, La Petite-Verrière

hovenier in de regio Cussy en Morvan

De regio Cussy en Morvan. En omliggende dorpen zoals La Petite-Verrière, Anost, La Celle-en-Morvan, La Grande-Verrière. Ik ben werkzaam in

hovenier in regio Saulieu

De regio Saulieu. En omliggende dorpen zoals Moux-en-MorvanFrankrijk, Alligny-en-Morvan, Moux-en-Morvan, Brazey-en-Morvan, Champeau-en-Morvan. Ik ben werkzaam in de regio Saulieu .

Hovenier in de regio Epinac

De regio Epinac En omliggende dorpen zoals Thury, Igornay, Sully, Antully, Arnay-le-Duc, Auxy, Curgy, Viévy. Ik ben werkzaam in de